Care este diferența dintre Pensiune și Vilă

Distribuie pe FacebookDistribuie pe WhatsAppCopiază URL în Clipboard

Ca substantive diferența dintre pensiune și vilă

este că „pensiune” este întreținere constând din locuință și masă (sau numai din masă) pe care cineva o primește cu regularitate în schimbul unei sume de bani dinainte stabilite; (spec.) găzduirea elevilor într-un pension iar „vilă” este denumire dată, în Imperiul Roman, unor reședințe rurale de pe domeniul agricol și pastoral exploatat de marii proprietari de sclavi.


pensiune

vilă

Substantiv

  • întreținere constând din locuință și masă (sau numai din masă) pe care cineva o primește cu regularitate în schimbul unei sume de bani dinainte stabilite; (spec.) găzduirea elevilor într-un pension.
  • (p.ext.) (concr.) sumă de bani care se plătește cuiva care acordă găzduire completă sau numai masă; (spec.) sumă de bani care se plătea într-un pension pentru întreținerea unui elev.
  • (concr.) casă, restaurant în care se oferă cuiva, în schimbul unei sume de bani, găzduire completă sau numai masă.

Substantiv

  • denumire dată, în Imperiul Roman, unor reședințe rurale de pe domeniul agricol și pastoral exploatat de marii proprietari de sclavi.
  • locuință cu înfățișare voit rustică, elegantă și spațioasă, situată într-o grădină.
  • (în evul mediu) denumire care desemna diferite forme de așezări (obștea țărănească, satul liber, satul dependent de domeniul stăpânului feudal și, uneori, centrul urban).

Comentarii: