Care este diferența dintre Rolă și Scripete

Distribuie pe FacebookDistribuie pe WhatsAppCopiază URL în Clipboard

Ca substantive diferența dintre rolă și scripete

este că „rolă” este piesă cilindrică care se rotește în jurul unui ax, folosită la mecanis-mele sau la dispozitivele care necesită rulare iar „scripete” este mecanism alcătuit dintr-o roată cu un șanț periferic, care servește la transmiterea unei forțe prin intermediul unui cablu sau al unui lanț ce rulează pe șanț; dispozitiv bazat pe mecanismul descris mai sus, care servește la ridicarea unor greutăți; muflă.


rolă

scripete

Substantiv

  • piesă cilindrică care se rotește în jurul unui ax, folosită la mecanis-mele sau la dispozitivele care necesită rulare.
  • unealtă în formă de cilindiu, având diferite întrebuințări (la netezirea unei suprafețe, la imprimarea unui desen pe hârtie etc.).

Substantiv

  • mecanism alcătuit dintr-o roată cu un șanț periferic, care servește la transmiterea unei forțe prin intermediul unui cablu sau al unui lanț ce rulează pe șanț; dispozitiv bazat pe mecanismul descris mai sus, care servește la ridicarea unor greutăți; muflă.
  • dispozitiv pentru mișcarea ițelor la țesăturile simple, format din două roți cu diametre diferite dispuse pe același ax și formând un bloc comun situat deasupra războiului de țesut.

Comentarii: