Care este diferența dintre Clasicism și Neoclasicism

Distribuie pe FacebookDistribuie pe WhatsAppCopiază URL în Clipboard

Ca substantive diferența dintre clasicism și neoclasicism

este că „clasicism” este ansamblu de trăsături proprii culturii antice greco-latine din cel mai înalt stadiu de dezvoltare a ei, caracterizată prin armonie, puritate, sobrietate etc iar „neoclasicism” este curent în artă, literatură și arhitectură apărut în sec. xVIII care își ia ca model arta, literatura și arhitectura clasică (antică).


clasicism

neoclasicism

Substantiv

  • ansamblu de trăsături proprii culturii antice greco-latine din cel mai înalt stadiu de dezvoltare a ei, caracterizată prin armonie, puritate, sobrietate etc.
  • curent în arta si literatura europeană, apărut în sec. XVII în Franța, caracterizat prin imitarea modelelor antice greco-latine, prin interesul pentru aspectul moral, prin urmărirea unui ideal, prin disciplinarea imaginației și a sensibilității, prin ordine, echilibru și claritate.
  • perioadă din istoria culturii universale sau naționale ale cărei creații reprezintă un maximum de realizare artistică pentru perioada respectivă.

Substantiv

  • curent în artă, literatură și arhitectură apărut în sec. xVIII care își ia ca model arta, literatura și arhitectura clasică (antică).

Comentarii: