alergie

Ca substantive diferența dintre alergie și rubeolă

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „rubeolă” este boală contagioasă, cauzată de o infecție virotică, caracterizată prin erupții pe piele, febră și inflamații ganglionare.


Ca substantive diferența dintre alergie și intoxicație

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „intoxicație” este rezultat al introducerii sau acumulării în organism a unor substanțe toxice; starea celui ce s-a intoxicat; otrăvire.


Ca substantive diferența dintre alergie și varicelă

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „varicelă” este boală contagioasă, caracte-rizată prin temperatură înaltă și erupție de vezicule; vărsat de vânt.


Ca substantive diferența dintre alergie și astm

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „astm” este formă alternativă pentru astmă.


Ca substantive diferența dintre alergie și urticarie

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „urticarie” este boală care se manifestă prin apariția pe piele a unor bășicute de culoare roșie, însoțite de mâncărime.


Ca substantive diferența dintre alergie și intoleranță

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „intoleranță” este lipsă de toleranță, de îngăduință; neîngăduință, netoleranță.


Ca substantive diferența dintre alergie și răceală

este că „alergie” este (med.) mod special de a reacționa al organismului sub acțiunea unor microbi sau a unor substanțe străine introduse pe căi variate (digestivă, respiratorie, injecții etc.) iar „răceală” este nume generic dat unor boli contagioase localizate pe căile respiratorii superioare, manifestate prin guturai, traheită, bronșită, tuse cu expectorație, febră etc.