budism

Ca substantive diferența dintre budism și taoism

este că „budism” este religie apărută în India în sec. v-VI (î.cr.) și atribuită lui Buddha, care consideră viața un izvor de suferințe și de iluzii, propovăduind renunțarea la orice plăceri iar „taoism” este curent în filozofia chineză veche bazat pe acțiunea de tao „drum, cale”, înțeleasă ca ordine universală, proprie fenomenelor naturii, vieții sociale și gândirii omenești; religie chineză care a existat până în sec. xVII și care a avut la bază această concepție.


Ca substantive diferența dintre budism și creștinism

este că „budism” este religie apărută în India în sec. v-VI (î.cr.) și atribuită lui Buddha, care consideră viața un izvor de suferințe și de iluzii, propovăduind renunțarea la orice plăceri iar „creștinism” este ansamblul religiilor la baza cărora se află credința în persoana și învățăturile lui Iisus Hristos.


Ca substantive diferența dintre budism și hinduism

este că „budism” este religie apărută în India în sec. v-VI (î.cr.) și atribuită lui Buddha, care consideră viața un izvor de suferințe și de iluzii, propovăduind renunțarea la orice plăceri iar „hinduism” este religie răspândită în India, bazată pe principalele dogme ale brahmanismului și ale budismului.