Ca substantive diferența dintre alegere și decizie
este că „alegere” este acțiunea de a (se) alege și rezultatul ei iar „decizie” este hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție.
Ca substantive diferența dintre decizie și dispoziție
este că „decizie” este hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție iar „dispoziție” este prevedere obligatorie cuprinsă într-o lege sau într-un regulament; măsură sau hotărâre luată de un organ ierarhic superior și obligatorie pentru organul în subordine.
Ca substantive diferența dintre decizie și sentință
este că „decizie” este hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție iar „sentință” este hotărâre, decizie a unui tribunal, pronunțată în primă instanță.
Ca substantive diferența dintre decizie și hotărâre
este că „decizie” este hotărâre luată în urma examinării unei probleme, a unei situații etc., soluție adoptată (dintre mai multe posibile); rezoluție iar „hotărâre” este faptul de a (se) hotărî; fermitate în conduită, în atitudinea cuiva; ceea ce hotărăște cineva; decizie.