nodul

Ca substantive diferența dintre nodul și tumoare

este că „nodul” este umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cronice iar „tumoare” este masă de țesut nou format care se dezvoltă într-un organism prin înmulțirea exagerată, patologică a unor celule.


Ca substantive diferența dintre nodul și tumoră

este că „nodul” este umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cronice iar „tumoră” este formă alternativă pentru tumoare.


Ca substantive diferența dintre ganglion și nodul

este că „ganglion” este formație anatomică de formă sferică sau alungită, alcătuită dintr-o masă de celule și situată pe traiectul unui nerv sau al unui vas limfatic; momiță iar „nodul” este umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cronice.


Ca substantive diferența dintre chist și nodul

este că „chist” este tumoare benignă de forma unei pungi închise, de obicei cu un conținut lichid sau semilichid iar „nodul” este umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cronice.