reziliere

Ca substantive diferența dintre anulare și reziliere

este că „anulare” este acțiunea de a anula; anulație iar „reziliere” este acțiunea de a rezilia și rezultatul ei; desfacere a unor contracte, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce nu a fost executată, menținându-se acele efecte ale contractului care s-au produs până la data desfacerii lui.

Ca adjectiv „anulare” este

forma de feminin plural pentru anular.


Ca substantive diferența dintre încetare și reziliere

este că „încetare” este acțiunea de a înceta și rezultatul ei; întrerupere, oprire, sfârșit iar „reziliere” este acțiunea de a rezilia și rezultatul ei; desfacere a unor contracte, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce nu a fost executată, menținându-se acele efecte ale contractului care s-au produs până la data desfacerii lui.


Ca substantive diferența dintre nulitate și reziliere

este că „nulitate” este însușirea, caracterul lucrului nul iar „reziliere” este acțiunea de a rezilia și rezultatul ei; desfacere a unor contracte, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce nu a fost executată, menținându-se acele efecte ale contractului care s-au produs până la data desfacerii lui.


Ca substantive diferența dintre reziliere și rezoluțiune

este că „reziliere” este acțiunea de a rezilia și rezultatul ei; desfacere a unor contracte, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce nu a fost executată, menținându-se acele efecte ale contractului care s-au produs până la data desfacerii lui iar „rezoluțiune” este formă alternativă pentru rezoluție.


Ca substantive diferența dintre denunțare și reziliere

este că „denunțare” este acțiunea de a denunța și rezultatul ei iar „reziliere” este acțiunea de a rezilia și rezultatul ei; desfacere a unor contracte, în cazul în care una dintre obligațiile reciproce nu a fost executată, menținându-se acele efecte ale contractului care s-au produs până la data desfacerii lui.