rujeolă

Ca substantive diferența dintre rujeolă și scarlatină

este că „rujeolă” este boală contagioasă și infecțioasă, frecventă la copii, care se manifestă printr-o erupție de pete roșii pe piele și pe mucoase iar „scarlatină” este boală contagioasă și epidemică, cauzată de o infecție microbiană, frecventă la copii, care se manifestă prin febră și erupție roșie pe tot corpul, urmată de cojirea pielii.


Ca substantive diferența dintre pojar și rujeolă

este că „pojar” este foc mare care se propagă, cauzând pierderi materiale; incendiu iar „rujeolă” este boală contagioasă și infecțioasă, frecventă la copii, care se manifestă printr-o erupție de pete roșii pe piele și pe mucoase.


Ca substantive diferența dintre rubeolă și rujeolă

este că „rubeolă” este boală contagioasă, cauzată de o infecție virotică, caracterizată prin erupții pe piele, febră și inflamații ganglionare iar „rujeolă” este boală contagioasă și infecțioasă, frecventă la copii, care se manifestă printr-o erupție de pete roșii pe piele și pe mucoase.


Ca substantive diferența dintre rujeolă și varicelă

este că „rujeolă” este boală contagioasă și infecțioasă, frecventă la copii, care se manifestă printr-o erupție de pete roșii pe piele și pe mucoase iar „varicelă” este boală contagioasă, caracte-rizată prin temperatură înaltă și erupție de vezicule; vărsat de vânt.