petiție

Ca substantive diferența dintre petiție și sesizare

este că „petiție” este expunere scrisă adresată de o persoană sau de un grup de persoane unei instituții, unei organizații, unei autorități, în care se formulează o cerere, o revendicare, un punct de vedere etc iar „sesizare” este acțiunea de a sesiza și rezultatul ei.


Ca substantive diferența dintre petiție și reclamație

este că „petiție” este expunere scrisă adresată de o persoană sau de un grup de persoane unei instituții, unei organizații, unei autorități, în care se formulează o cerere, o revendicare, un punct de vedere etc iar „reclamație” este faptul de a reclama; (concr.) petiție, plângere, jalbă prin care se cere ceva sau se aduc anumite învinuiri cuiva.


Ca substantive diferența dintre petiție și plângere

este că „petiție” este expunere scrisă adresată de o persoană sau de un grup de persoane unei instituții, unei organizații, unei autorități, în care se formulează o cerere, o revendicare, un punct de vedere etc iar „plângere” este acțiunea de a plânge și rezultatul ei.


Ca substantive diferența dintre cerere și petiție

este că „cerere” este acțiunea de a (se) cere și rezultatul ei iar „petiție” este expunere scrisă adresată de o persoană sau de un grup de persoane unei instituții, unei organizații, unei autorități, în care se formulează o cerere, o revendicare, un punct de vedere etc.