populație

Ca substantive diferența dintre biocenoză și populație

este că „biocenoză” este (biol.) asociație biologică de plante care se află într-un echilibru dinamic dependent de mediu iar „populație” este totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc., poporație, poporime.


Ca substantive diferența dintre populație și specie

este că „populație” este totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc., poporație, poporime iar „specie” este (biol.) categorie sistematică fundamentală subordonată genului, care cuprinde animale și plante cu trăsături și însușiri comune.


Ca substantive diferența dintre popor și populație

este că „popor” este comunitate de oameni care locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceleași tradiții culturale iar „populație” este totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc., poporație, poporime.


Ca substantive diferența dintre eșantion și populație

este că „eșantion” este cantitate mică luată dintr-un produs, pentru a da posibilitatea să se examineze felul, cantitatea sau valoarea produsului; probă, mostră iar „populație” este totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc., poporație, poporime.