putere

Ca substantive diferența dintre energie și putere

este că „energie” este capacitate a unui sistem (fizic) de a efectua lucru mecanic în trecerea dintr-o stare în altă stare dată iar „putere” este faptul de a putea; capacitate, însușire, posibilitate fizică, morală, intelectuală de a acționa, de a realiza ceva; putință.


Ca substantive diferența dintre autoritate și putere

este că „autoritate” este drept, putere, împuternicire de a comanda, de a da dispoziții sau de a impune cuiva ascultare iar „putere” este faptul de a putea; capacitate, însușire, posibilitate fizică, morală, intelectuală de a acționa, de a realiza ceva; putință.


Ca substantive diferența dintre forță și putere

este că „forță” este capacitate pe care o au ființele vii de a depune un efort, de a executa acțiuni fizice prin încordarea mușchilor; putere fizică, vigoare, tărie iar „putere” este faptul de a putea; capacitate, însușire, posibilitate fizică, morală, intelectuală de a acționa, de a realiza ceva; putință.


Ca substantive diferența dintre cuplu și putere

este că „cuplu” este pereche formată din persoane (de sex opus) iar „putere” este faptul de a putea; capacitate, însușire, posibilitate fizică, morală, intelectuală de a acționa, de a realiza ceva; putință.