uragan

Ca substantive diferența dintre furtună și uragan

este că „furtună” este vânt puternic însoțit de ploaie, grindină și descărcări electrice iar „uragan” este ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu acțiune distrugătoare, însoțit adesea de ploi torențiale.


Ca substantive diferența dintre tornadă și uragan

este că „tornadă” este furtună violentă (în formă de vârtej), care afectează regiuni întinse; vârtej de vânt devastator cu o arie restrânsă, adesea însoțit de ploi torențiale iar „uragan” este ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu acțiune distrugătoare, însoțit adesea de ploi torențiale.


Ca substantive diferența dintre taifun și uragan

este că „taifun” este vânt foarte puternic, cu furtună și cu vârtejuri, care ia naștere în partea de apus a Oceanului Pacific și se manifestă mai ales în estul Asiei și în estul Americii de Nord iar „uragan” este ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu acțiune distrugătoare, însoțit adesea de ploi torențiale.


Ca substantive diferența dintre ciclon și uragan

este că „ciclon” este vânt puternic cu deplasarea aerului în spirală, însoțit de ploi torențiale și de descărcări electrice, specifice regiunilor tropicale iar „uragan” este ciclon tropical sau, p.gener., vânt foarte puternic cu acțiune distrugătoare, însoțit adesea de ploi torențiale.