vacă

Ca substantive diferența dintre cal și vacă

este că „cal” este (zool.) (Equus caballus) animal domestic erbivor, cu copita nedespicată, folosit la călărie și la tracțiune; (p.restr.) armăsar castrat iar „vacă” este (zool.) (Bovidae) animal domestic din specia bovinelor, femela taurului; (p.restr.) carnea acestui animal, folosită ca aliment; (p.gener.) carne de bovine.


Ca substantive diferența dintre bou și vacă

este că „bou” este taur castrat, cu talia mai mare decât a vacii, folosit ca animal de tracțiune și mai ales pentru carne (Bos taurus) iar „vacă” este (zool.) (Bovidae) animal domestic din specia bovinelor, femela taurului; (p.restr.) carnea acestui animal, folosită ca aliment; (p.gener.) carne de bovine.


Ca substantive diferența dintre bivoliță și vacă

este că „bivoliță” este femela bivolului iar „vacă” este (zool.) (Bovidae) animal domestic din specia bovinelor, femela taurului; (p.restr.) carnea acestui animal, folosită ca aliment; (p.gener.) carne de bovine.


Ca substantive diferența dintre vacă și vită

este că „vacă” este (zool.) (Bovidae) animal domestic din specia bovinelor, femela taurului; (p.restr.) carnea acestui animal, folosită ca aliment; (p.gener.) carne de bovine iar „vită” este (zool.) nume generic dat animalelor domestice mari, mai ales cornutelor; (p.gener.) animal.