cremă

Ca substantive diferența dintre alifie și cremă

este că „alifie” este preparat farmaceutic de uz extern, compus din substanțe medicamentoase încorporate într-o masă onctuoasă și întrebuințat în medicină și în cosmetică iar „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri.


Ca substantive diferența dintre cremă și ser

este că „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri iar „ser” este partea lichidă a sângelui.


Ca substantive diferența dintre balsam și cremă

este că „balsam” este suc gros și parfumat extras din rășini sau din alte substanțe vegetale, folosit ca preparat aromat și curativ iar „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri.


Ca substantive diferența dintre cremă și loțiune

este că „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri iar „loțiune” este soluție parfumată și puțin alcoolizată, folosită pentru îngrijirea epidermei și a părului.


Ca substantive diferența dintre cremă și gel

este că „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri iar „gel” este (chim.) substanță coloidală cu consistență vâscoasă și însușiri specifice deopotrivă lichidelor și solidelor.


Ca substantive diferența dintre cremă și emulsie

este că „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri iar „emulsie” este amestec dispers format din două lichide insolubile unul în celălalt.


Ca substantive diferența dintre cremă și unguent

este că „cremă” este preparat culinar de consistența unei paste, obținut din lapte, ouă și zahăr, cu adaos de cafea, ciocolată, vanilie etc., care se servește ca desert sau se adaugă ca ingredient la unele prăjituri iar „unguent” este (farm.) alifie, pomadă, cremă (de uns).