inginer

Ca substantive diferența dintre inginer și mecanic

este că „inginer” este specialist cu calificare superioară în domeniul tehnicii, care aplică principiile teoretice din matematică și științe naturale pentru a crea un produs concret iar „mecanic” este specialist în mecanică.

Ca adjectiv „mecanic” este

care aparține mecanicii, privitor la mecanică, de mecanică.


Ca substantive diferența dintre inginer și tehnician

este că „inginer” este specialist cu calificare superioară în domeniul tehnicii, care aplică principiile teoretice din matematică și științe naturale pentru a crea un produs concret iar „tehnician” este specialist în domeniul tehnicii, având o pregătire medie.


Ca substantive diferența dintre câine și inginer

este că „câine” este (zool.) (Canis familiaris) animal mamifer carnivor din familia canidelor, probabil descendent al lupului și domesticit de om din timpuri preistorice, folosit pentru pază, vânătoare etc iar „inginer” este specialist cu calificare superioară în domeniul tehnicii, care aplică principiile teoretice din matematică și științe naturale pentru a crea un produs concret.


Ca substantive diferența dintre inginer și licențiat

este că „inginer” este specialist cu calificare superioară în domeniul tehnicii, care aplică principiile teoretice din matematică și științe naturale pentru a crea un produs concret iar „licențiat” este persoană care a obținut o licență.


Ca substantive diferența dintre arhitect și inginer

este că „arhitect” este specialist în arhitectură iar „inginer” este specialist cu calificare superioară în domeniul tehnicii, care aplică principiile teoretice din matematică și științe naturale pentru a crea un produs concret.