suflet

Ca substantive diferența dintre minte și suflet

este că „minte” este facultatea de a gândi, de a judeca, de a înțelege iar „suflet” este totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic.

Ca verb „minte” este

forma de persoana a III-a singular la indicativ prezent pentru a minți.


Ca substantive diferența dintre suflet și trup

este că „suflet” este totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic iar „trup” este (pop.) corp (al unei ființe).


Ca substantive diferența dintre spirit și suflet

este că „spirit” este factor ideal al existenței (opus materiei); conștiință, gândire; (p.ext.) minte, rațiune, intelect iar „suflet” este totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic.


Ca substantive diferența dintre inimă și suflet

este că „inimă” este organ intern musculos central al aparatului circulator, situat în partea stângă a toracelui, care are rolul de a asigura, prin contracțiile sale ritmice, circulația sângelui în organism, la om și la animalele superioare iar „suflet” este totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic.


Ca substantive diferența dintre duh și suflet

este că „duh” este (în superstiții) ființă supranaturală, imaterială; arătare, strigoi, stafie iar „suflet” este totalitatea proceselor afective, intelectuale și voliționale ale omului; psihic.